Tuesday, December 20, 2011

SDF Journal κωφάλαλοι

Βγαίνοντας από σουπερμαρκετ των ΒΠ, με πλησιάζει ένας τύπος εμφανώς αλλοδαπός ο οποίος κρατούσε μια κατάσταση στα χέρια του στο πάνω μέρος της οποίας έλεγε κάτι του τύπου "Σωματείο Κωφάλαλων SDF Joyrnal" έρανος κλπ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και τους πήρα πρέφα ήταν ότι πουθενά δεν αναφέραν στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση, τηλέφωνο ή κάτι άλλο πχ ΑΦΜ. Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν τα ποσά που έδιναν οι ανυποψίαστοι πολίτες. 50 ευρώ, 4ο ευρώ προφανώς για να απαλύνουν τα κρίματα τους και τις τύψεις τους απέναντι στους μη έχοντες.

Η λίστα λοιπόν περιείχε στήλες για το όνομα, ταχ κώδικα, ποσό και υπογραφή.
Στο κόλπο ήταν και μια κοπέλα λίγο παραδίπλα.Μείνετε μακρυά !

ΟΝΛΑΙΝ, βρήκα και την παρακάτω αναφορά στο : Κωφάλαλοι - «μαϊμού» από τη Ρουμανία » EfenPress Ηλεκτρονική Εφημερίδα: ( 06.07.2011)
Τέσσερα άτομα από τη Ρουμανία τα οποία παριστάνοντας τους κωφάλαλους κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν τους πολίτες, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τέσσερις συλληφθέντες, τρεις γυναίκες ηλικίας 41, 19 και 21 ετών και ένας 23χρονος άνδρας, προσέγγιζαν διερχόμενους πολίτες και με το πρόσχημα της
δημιουργίας διεθνούς κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, κωφάλαλους, άστεγους και φτωχά παιδιά, κατάφερναν ν' αποσπούν διάφορα χρηματικά ποσά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις καταστάσεις με το λογότυπο «SDF» και σύμβολα της νοηματικής, καθώς και το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ. Σε βάρος των συλληφθέντων
σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
agelioforos

No comments:

Post a Comment